Tekirdağ’da doğal gaz üretimi artırıldı

Tekirdağ ve Silivri’den Günlük 200 Bin Metreküp Doğal Gaz Üretimi Yapılıyor

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de bulunan 90 sondaj kuyusundan günlük 200 bin metreküp doğal gaz üretimini gerçekleştiriyor. Sondaj kuyularından elde edilen gaz, bölgedeki 60’a yakın sanayi tesisine ulaştırılıyor.

Yıllık Üretim Hedefi 100 Milyon Metreküp

Şirket, yeni bir sondaj programıyla günlük doğal gaz üretimini 250 bin metreküpe, yıllık toplam üretimini ise yaklaşık 80 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe çıkarmayı planlıyor.

TBNG Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Furat, Karadeniz Mahallesi’nde yaptığı açıklamada, Trakya bölgesinde 40 yıldan uzun süredir faaliyet gösterdiklerini belirtti. Karadeniz Mahallesi’nde yürütülen sondaj faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Furat, “Buradaki hedefimiz, 1200 metre derinlikten günlük yaklaşık 20 bin metreküp doğal gaz üretmektir. Günlük 200 bin metreküplük üretimimiz, yaklaşık 80 bin konutun doğal gaz ihtiyacını karşılamaktadır” dedi.

2025 Sondaj Programı ve Gelecek Hedefler

Furat, 2025 yılı sondaj programlarının 4 kuyudan oluştuğunu belirtirken, gelecek aylarda son sondaj kuyusuna geçeceklerini açıkladı. Trakya’da bugüne kadar 500’den fazla kuyu açtıklarını vurgulayan Furat, “Ülkemizin doğal gaz ve petrol ihtiyacı, özel sektör firmaları ve TPAO gibi milli gruplar tarafından karşılanmaktadır. Trakya, uzun yıllardır doğal gaz ve petrol üretiminin gerçekleştirildiği önemli bir bölgedir” şeklinde konuştu.

Related Posts

McDonald’s’ın küresel satışları düştü

ABD’li hızlı servis restoran zinciri McDonald’s’ın küresel satışları, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 1 azaldı.

Ekonomi yönetimi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı

Kabinedeki ekonomiden sorumlu bakanlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Yatırımcılar dikkat: Stopaj oranında karar belli oldu!

Stopaj oranlarında değişiklik yapılmadı, uygulamanın süresi uzatıldı. Mevduat, devlet tahvili ve kira sertifikalarındaki mevcut oranlar 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olacak.

Çiftçi mısırını hasat ederken 1 milyon tonluk ithalat yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 31 Temmuz 2025’e kadar kullanılmak üzere 1 milyon tonluk mısır ithal edilecek.

Ünlü peynir markasının ifşa olmasıyla gündeme geldi! Süt ürünlerinde bilinmeyen hile

Gıda firmalarının yaptığı sahtecilikler her geçen gün gün yüzüne çıkıyor. Bakanlığın son listesinde ünlü bir peynir markasında yapılan hile pes dedirtti. Peynir ürününde yağ oranının düşük çıkması son günlerde çokça konuşuldu. Peki firmalar bu hileye neden başvuruyor? Yağ oranı düşük olan bir süt ürünü sağlığa zararlı mı? Konuyla ilgili merak edilenleri tek tek açıklayan gıda denetim uzmanı, vatandaşın tüketmemesi gereken peynirleri sıraladı. İşte detaylar… 

‘Nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldü’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir