2 milyon TL’nin aylık faizi 77 bin TL’yi aştı! Banka banka güncel getiri listesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Yatırım Fonları ve Mevduatları İlgilendiren Yeni Düzenlemeyi Yayımladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte, yatırım fonları ve Türk Lirası cinsinden mevduat hesaplarına uygulanan yüzde 15’lik stopaj oranını 3 ay süreyle uzattı. Bu karar, 1 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yer aldı. Daha önce 1 Şubat’ta yapılan düzenlemeyle stopaj oranı, para piyasası ve borçlanma araçları fonlarında yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkarılmıştı.

Yatırım Yapacaklar İçin Faiz Oranları Yükseldi

Merkez Bankası’nın para politikasında faiz artışına gitmesinin ardından, Nisan ayı itibariyle bankalarda 1-3 ay vadeli TL mevduat faizleri ortalama beş puanlık artışla yüzde 53,8 seviyelerine kadar çıktı. Mayıs ayının başı itibariyle birçok banka, yüzde 50’yi aşan oranlarla mevduat sahiplerine cazip kazançlar sunmaya başladı.

Hangi Banka Ne Kadar Faiz Veriyor?

Bankalar, farklı faiz oranlarıyla yatırımcılara çeşitli seçenekler sunuyor. 1 aylık vadeyle 2 milyon TL tutarındaki birikimin bankalara göre sağlayacağı net kazançlar şöyle:

En Yüksek Faiz Veren Bankalar

  • Alternatif Bank: %52 faiz – Aylık net kazanç: 77.501 TL
  • TEB: %50 faiz – Aylık net kazanç: 74.521 TL
  • Odeabank: %50 faiz – Aylık net kazanç: 74.521 TL
  • HSBC: %50 faiz – Aylık net kazanç: 74.521 TL
  • Fibabanka: %49 faiz – Aylık net kazanç: 73.030 TL
  • DenizBank & Akbank & Türkiye Finans: %48,5 faiz – Aylık net kazanç: 72.285 TL
  • ING: %48 faiz – Aylık net kazanç: 71.540 TL

Orta Seviye Faiz Veren Bankalar

  • Garanti BBVA: %47,5 faiz – Aylık net kazanç: 70.795 TL
  • Türkiye İş Bankası: %39,5 faiz – Aylık net kazanç: 58.871 TL
  • Yapı Kredi & Halkbank: %42 faiz – Aylık net kazanç: 62.597 TL

Düşük Faiz Oranları Sunan Bankalar

  • QNB Finansbank: %34,5 faiz – Aylık net kazanç: 51.419 TL
  • Vakıf Katılım: %34,29 faiz – Aylık net kazanç: 51.106 TL
  • Albaraka: %33,31 faiz – Aylık net kazanç: 49.646 TL
  • Ziraat Bankası: %33 faiz – Aylık net kazanç: 49.184 TL

Yatırıcılar İçin Yaşanan Gelişmeler

Stopaj oranlarının uzatılması, yatırımcılar için kısa vadede vergi yükünü değiştirmezken, faiz oranlarındaki artış nedeniyle mevduat getirileri rekor seviyelere ulaştı. Özellikle yüksek faiz veren özel bankalar, büyük meblağlara sahip yatırımcılar için dikkat çekici fırsatlar sunuyor. 2 milyon TL gibi yüksek tutarlarda aylık getiriler 77 bin TL’yi aşarken, doğru banka seçimiyle kazançlar ciddi şekilde farklılaşabiliyor.

Related Posts

En fazla token alanlarla yemek yiyecek

ABD Başkanı Donald Trump, bu ay iki kripto odaklı yemek düzenliyor.

Türk Lirası son 6 ayın en düşük seviyesinde! İşte gerilemenin sebebi…

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bazlı Reel Efektif Döviz Kuru (REK) endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 1,55 puan azalarak 72,12 olarak gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Yurt İçi Üretici …

N11 resmen satıldı! Rekabet Kurumu onayladı

N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri AŞ’nin tamamının DMSF Holding Limited’e devrine Rekabet Kurumu onay verdi. N11’in tüm payları ve tek kontrolü artık Abu Dabi merkezli DMSF Holding Limited’te olacak. Onay kararı kurumun resmi internet …

Ticaret Bakanlığı’ndan yeni düzenleme: Elektronik ihracata ‘konsinye’ çözümü!

Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurtdışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurtdışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eden konsinye ihracatın, elektronik olarak yapılabileceği açıklandı.

Hazır beton firmalarına ilişkin rekabet soruşturmasında sözlü savunmalar alındı

Rekabet Kurulunca, Ankara’da hazır beton alanında faaliyet gösteren bazı teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmada sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.

Yumruk atmak bu kadar kolay olmamalı

Öncelikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e geçmiş olsun. Birincisi, burada bir koruma ihmali olduğu çok açık. Ana muhalefet partisi genel başkanının korumaları çok daha hassas, uyanık, dikkatli olmalı. İkincisi, Türkiye’nin artık bu “basit” gibi görünen “basit yaralamalı” şiddet olaylarına çok sert tedbirler almasının zamanı geldi de geçiyor. Trafikte, sokakta, çarşıda, pazarda en küçük meselede yumruk savuranlara, bıçak çekenlere, silah gösterenlere, sopa taşıyanlara caydırıcı cezalar gelmeli. Ceza