Dubai’den geldiği Bursa Şehir Hastanesi’nde, sağlığına kavuştu

Kathleen Kaye Concepcion Alcos: Türkiye’de İyileşti

Dubai’de yaşayan Filipinler asıllı Kathleen Kaye Concepcion Alcos, gribal enfeksiyon nedeniyle hastaneye başvurduğunda, ‘mitral kapak yetmezliği’ ve ‘kalp içinde hareketli kitle’ teşhisi konuldu. Türk vatandaşı olan eşi İskender Karasu’nun önerisiyle tedavi olmak için Türkiye’yi tercih eden Alcos, Bursa Şehir Hastanesi’nde başarılı bir operasyon geçirdi ve sağlığına kavuştu.

‘Daha Hızlı İyileşme Sağlıyor’

Operasyon sonrasında görüşlerini paylaşan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nail Kahraman, minimal invaziv yöntemle yapılan ameliyatın hastalar için daha az travmatik olduğunu ve iyileşme sürecini hızlandırdığını belirtti. Prof. Dr. Kahraman, geleneksel cerrahi yöntemlere kıyasla dokulara minimal zarar verildiğini ve hastanın operasyon sonrası beşinci gününde taburcu edildiğini ekledi.

‘Hayatımda Yepyeni Bir Sayfa Açıldı’

Bursa Şehir Hastanesi’ndeki tedavi sürecini anlatan Alcos, ameliyat öncesinde nefes problemleri yaşadığını ve hızlı bir şekilde ameliyat olması gerektiğini öğrendiğini belirtti. Alcos, minimal invaziv yöntemle gerçekleştirilen ameliyat sonrasında hızlı bir şekilde iyileştiğini ve normal yaşamına geri döndüğünü ifade etti. Eşi, kardeşi ve hastane personelinin verdiği destekten memnun kalan Alcos, operasyonun başarısında rol oynayan Prof. Dr. Nail Kahraman’a teşekkürlerini iletti.

Related Posts

Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! ‘Erken tanı en güçlü silah’

Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği’ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.

Kan Bağışı Yaparken Dikkat!

Kan bağışı hakkında önemli bilgiler veren uzmanlar, düzenli kan verilmesinin kalıcı kansızlığa sebep olmayacağını bildirdi. 

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.

Sigara her nefeste ağız ve diş sağlığına zarar veriyor

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Burcu Karaduman, sigara ve elektronik sigaranın ağız sağlığındaki olumsuz etkilerine dikkat çekerek “Tütün ve tütün ürünlerinin tamamı ağız ve diş sağlığında yıkıcı etkiye sahip. Sigara bırakıldıktan ilk 20 gün içinde hasar onarım süreci başlıyor” açıklamasında bulundu.