Çiftçi mısırını hasat ederken 1 milyon tonluk ithalat yapılacak

Cumhurbaşkanı Kararı İle Tarife Kontenjanı Açıldı: İthalat İzinleri ve Gümrük Vergisi Değişiklikleri!

Resmi Gazete’de yayımlanan son Cumhurbaşkanı Kararı, mısır ithalatı için büyük bir adım atıldığını duyurdu. Artık 1 milyon ton mısır, 1 Mayıs 2025’ten 31 Temmuz 2025’e kadar sıfır gümrükle ithal edilebilecek. Bu kararla, tarım sektöründe önemli bir destek sağlanması hedefleniyor.

Son 7 ay içinde toplam 3 milyon ton mısır ithalatı için tarife kontenjanı açıldı. Hasat zamanında çiftçilerin mısır stoklarının azalmasını önlemek amacıyla ithalata izin verilmesi, sektördeki dengeleri koruma yolunda alınmış önemli bir karar olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı kararı ile verilen ithalat izinleri şu şekilde:

  • 10 Ekim 2024’ten 31 Aralık 2024’e kadar 1 milyon ton mısır ithalatına yüzde 5 gümrük vergisi ile izin verildi.
  • 19 Mart 2025’ten 30 Haziran 2025’e kadar yüzde 5 gümrük vergisi ile 1 milyon ton mısır ithalatına izin verildi.
  • 1 Mayıs 2025’ten 31 Temmuz 2025’e kadar sıfır gümrükle 1 milyon ton mısır için ithalat izni verildi.

İlgili kararlar yarın yürürlüğe girecek.

Öte yandan, “İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair” Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Related Posts

Yatırımcılar dikkat: Stopaj oranında karar belli oldu!

Stopaj oranlarında değişiklik yapılmadı, uygulamanın süresi uzatıldı. Mevduat, devlet tahvili ve kira sertifikalarındaki mevcut oranlar 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olacak.

Ünlü peynir markasının ifşa olmasıyla gündeme geldi! Süt ürünlerinde bilinmeyen hile

Gıda firmalarının yaptığı sahtecilikler her geçen gün gün yüzüne çıkıyor. Bakanlığın son listesinde ünlü bir peynir markasında yapılan hile pes dedirtti. Peynir ürününde yağ oranının düşük çıkması son günlerde çokça konuşuldu. Peki firmalar bu hileye neden başvuruyor? Yağ oranı düşük olan bir süt ürünü sağlığa zararlı mı? Konuyla ilgili merak edilenleri tek tek açıklayan gıda denetim uzmanı, vatandaşın tüketmemesi gereken peynirleri sıraladı. İşte detaylar… 

Tekirdağ’da doğal gaz üretimi artırıldı

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin desteğiyle hazırladığı sondaj programı kapsamında, Tekirdağ’da açtığı yeni kuyularla üretimini artırarak, doğal gaz çıkarmaya devam ediyor.

‘Nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldü’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.

VİOP’ta operasyon etkisi: Güne düşüşle başladı

Sabah saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, güne yüzde 0,1 düşüşle 10.109,00 puandan başladı.

Kiminin derdi ekmek, kimiyse tatlı peşinde

Türkiye hemen her gün ekmek, et, yumurta gibi temel besin kaynakları için saatlerce süren kuyruk haberleriyle karşılaşırken bir yandan da lüks tatlılar için kuyruk oluşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir