İslam Memiş’ten altın sahiplerine kritik uyarı: Sadece 24 saatiniz kaldı! Hazırlığa başlayın

ABD tarafından gelen enflasyon verilerinin altın fiyatlarında hangi yönde kırılma yaşatacağı merak konusu olurken, emtialarda bugün yaşanan sert yükselişin ardından piyasalar belirsizlik iklimini bozdu ve altın yatırımlarına yöneldi.

Gün içerisinde 30 doların üzerinde yükseliş gösteren ons altın, altın sahiplerinin yüzünü güldürürken, birçok yatırımcının da portföyünde altına yer açmasına neden oldu.

Kapalıçarşı’nın nabzını belirleyen ve yaptığı altın yorumları ile Türkiye’de gündem haline gelen ekonomist İslam Memiş, birikimini altında tutan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

ALTIN SAHİPLERİNE 24 SAAT UYARISI

Memiş, emtia piyasalarında haftanın kapanış seansında hayati gelişmelerin olacağına dikkat çekerek, cuma günü yaşanacaklar için şu ifadeleri kullandı:

“Bugün yaşanan yükselişlerle birlikte görülüyor ki ABD tarafından gelen enflasyon verileri, altında yukarı yönlü bir kırılmanın yaşanmasına neden oldu.

1960 dolar seviyesi yukarı yönlü aşılırsa altın fiyatlarında 2000 seviyeleri test edilebilir uyarım olmuştu. Enflasyon verilerinin ardından ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 12-13 Aralık’ta yapacağı toplantıda faiz artırmayacağına yönelik beklentinin neredeyse kesinleşmiş olması, altın fiyatları için çok önemli bir mesaj verdi.

ALTIN 2000 DOLARIN ÜZERİNE FIRLAYACAK

ABD tarafında en erken ihtimalle yaz aylarının ortalarına kadar faizlere dokunulmayacaktır. 5.25-5.50 seviyelerindeki faiz ile dünya uzun bir süre daha yaşamaya alışacak ancak faizlerin yüksek kalacak olması dahi altında tam anlamıyla bir baskılama süreci için yeterli olmayacaktır.

Bir süredir devam eden faiz artırım furyasının kesilmesi, şüphesiz ki piyasalar tarafından fiyatlanacak ve ons tarafında 2000 doların üzerinde kalıcı bir yerleşme ortaya çıkacak.

24 SAAT İÇERİSİNDE ALTIN KONUSUNU KAPATMANIZ ŞART

Gram altın tarafında 1850-1858 liralara kadar çıkıldı fiziki tarafta. Yarın kapanış seansına kadar altın tarafında yapacağınız alımları bitirmeniz gerekiyor.

Kar satışlarının bir bölümünün geride kaldığını, diğer kısmının ise yarın gelebileceğini düşünüyorum. Bu nedenle ilerleyen haftalarda altın, hiçbir alım fırsatı vermeden vurup geçebilir.

Fark ederseniz düşüşler aşamalı bir şekilde yaşanıyor. Altın fiyatları birkaç gün içerisinde düşürüyor ama aniden yükseliyor ve alım yapabilmek için hiçbir fırsat tanımıyor. Yine böyle olacaktır. Ons tarafında 2000 üzeri ataklarda alım yapacak bir aralık bulma şansınız olmayacak. Bu nedenle yarın bitmeden alım defterini tamamen kapatın.

ALTINI OLANLAR MUTLAKA BUNU YAPMALI

Enflasyon rakamlarının ardından piyasaların tepkisini görebilmek için bekleme çağrısında bulunmuştum. Şu anda görünen o ki yaşanan yükseliş, yeni bir kar satışı gelene kadar sürecek. Altın fiyatları ilerleyen günlerde düşecektir. Bu kadar sert atakların ardından kademeli bir geri çekilme yaşanılması kaçınılmaz ancak elinde altın bulunduranların “zirve görüldü” düşüncesine kapılıp asla satış yapmaması gerekiyor.

Buradan çekilecek altın, size fırsat vermeden daha üst seviyelere ok gibi fırlayabilir. O yüzden elinizde altın varsa yapacağınız tek şey kenara çekilmek ve beklemek. Uzun süreli bekleyenler altın tarafında çok önemli kazançlar elde edecek.

UCUZA ALTIN ALMAK İÇİN YARIN SON FIRSAT

Gram altın fiyatlarına döndüğümüzde ise gram altın/TL fiyatı kuyumcularda 1860 liraya kadar sıçradı.

Gün içerisinde gram altın fiyatında uyarmıştım, bu hafta altın alım işini bitirmek gerekiyor. Çünkü bundan sonra fırsatlar vermeyebilir. Her ne kadar ons tarafında düşüşler yaşansa da, dolar kuru güçlü olduğu için gram altın tarafında pek fırsat yakalama şansı olmuyor. Dolayısıyla 1830 lira destek seviyesi var. Buralar altında son alım fırsatı ve bundan sonra trend yukarı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir