Samsung, Android XR Cihazının Geliştirici Sürümünü Ekim Ayında Tanıtabilir

Samsung, Galaxy Unpacked 2024 etkinliğinde yeni yapay zeka yetenekleri, en yeni katlanabilir telefon serisi ve akıllı yüzük kategorisindeki ilk ürünü Galaxy Ring ile teknoloji dünyasına damgasını vurdu. Etkinlikte TM Roh, geliştirilmekte olan genişletilmiş gerçeklik (XR) platformunun yani Android XR cihazının bu yıl içerisinde duyurulabileceğini açıkladı.

Şirket geçtiğimiz yıl şubat ayında Qualcomm ve Google ile birlikte bir XR cihazı geliştirme olasılığından bahsetmişti. 10 Temmuz’da ise platformun bu yıl içerisinde piyasaya sürüleceğine dair resmi bir açıklama gelmişti. Business Insider’ın haberine göre Qualcomm işlemcili ve Samsung tarafından üretilen Android XR cihazının geliştirici sürümünün bu ekim ayında, tüketici sürümünün ise 2025’in başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. “Moohan” kod adlı cihaz Google’ın yeni AR yazılımını kullanacak.

Başlangıçta bu yılın ilk çeyreğinde çıkarılması planlanan cihazın, Vision Pro’nun yarattığı etkiyle birlikte hazır olmadığı gerekçesiyle birkaç kez ertelendiği belirtiliyor. Rapor ayrıca cihazla ilgili bazı spekülasyonlara da değinerek Samsung’un, Google’ın AR yazılımını kullanan bir gözlük üretme konusunda daha ileri bir aşamada olduğunu öne sürüyor.

Cihazın OLED ekran, el ve göz takibi, sekiz adet takip kamerası ve yapay zeka tabanlı gelişmiş özelliklere sahip olması bekleniyor. XR platformuna güçlü Snapdragon XR2+ Gen 2 işlemci veya daha da verimli bir işlemci kullanılması olası görünüyor. Geliştirici sürümünün piyasaya sürülmesiyle birlikte daha fazla detay öğreneceğimiz Samsung’un XR cihazı genişletilmiş gerçeklik deneyiminde yeni bir dönemin habercisi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir