Tuncer Bakırhan: 2 Haziran’da daha güçlü bir oy farkıyla Hilvan’ı alacağız

31 Mart yerel seçimlerde oy pusularının yakılmasının ardından yapılan itiraz sonucu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin yenileme kararının alındığı Urfa’nın Hilvan ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla miting düzenlendi.

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, mitingde konuşan Tuncer Bakırhan, 2 Haziran’daki seçimi kazanmada kararlı olduklarını vurguladı.

“Hilvan seçimlerinin yenilenmesi haksızlıktır” diyen Bakırhan, “Bitlis’te 2 bin 800’e yakın oyumuz bilinçli olarak yok sayıldı, itiraz ettik ama İl Seçim Kurulu ile YSK itirazımızı reddetti. Hilvan’da belediyeyi oylarınızla aldık ama rakip partinin adaylarının, birilerinin MOBESE’lerin gördüğü bir yerde 2 sandığı ateşe vermesi üzerine seçim yenileme kararı alındı. Bitlis’te seçim yenilenmiyor, Şırnak’ta hileyle aldıkları seçim yenilenmiyor, Kars’ta kaçak ve haram seçmenlerle aldıkları seçimler yenilenmiyor ama Hilvan’da seçim yenileniyor. Bu haksızlık değil de nedir?” ifadelerini kullandı.

Seçime sayılı günler kala Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde işe alımlar yapıldığını söyleyen Bakırhan, “Utanmadan ne diyorlar? ‘Bize oy verin, İŞKUR aracılığı ile çocuklarınızı işe koyacağız’. Be yalancılar, 22 yıldır iktidardaydınız, niye şimdiye kadar koymadınız da seçime 3 gün kala çocuklarımızı işe koyuyorsunuz? Be hırsızlar, be hak yiyenler. Sanıyorlar ki Hilvan’ın gençleri, emekçileri bu yalana kanacak. Bunlara adalet, kalkınma diyorlar ama yalan ve haramın dışında bir şey bilmiyorlar” dedi.

‘İŞKUR’U AKP İLÇE BİNASI HALİNE GETİRMİŞLER’

İŞKUR’un devlet kurumu olduğuna dikkat çeken Bakırhan, “İŞKUR’u AKP’nin ilçe binası haline getirmişler. İŞKUR bir partinin değil devletin kurumudur, demek ki İŞKUR sizin emrinizdedir. İşe alacağız dediğiniz insanları işe alacaksınız, girişini yapacaksınız, 3 gün sonra da kapının önüne koyacaksınız. Öyle değil mi? Bugüne kadar AKP verdiği hangi sözü yerine getirmiştir? İktidara geldiklerinde adaletli davranacaklarını söylemişlerdi” diye konuştu.

Hilvan halkına seçim günü sandığa gidip, oylara sahip çıkması çağrısında bulunan Bakırhan, “İnşallah 2 Haziran’da daha güçlü bir oy farkıyla Hilvan’ı alacak mıyız? Sizden iki söz daha almak istiyorum. Sandıklar yakılmasın, çalınmasın diye sandıkları koruyacak mıyız? Gençler, bu sandık koruma işi sizin ve kadın arkadaşlarındır. Oy kullanan ama çeşitli sebeplerden dolayı mevsimlik tarım işçisi olarak Hilvan’ın dışında bulunan arkadaşlarımızı, akrabalarımızı sandığa davet edecek miyiz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir